Externe competitie

’t Stokpaardje speelt in Klasse 2A van de Limburgse Schaakbond

Uitslagen en standen externe competitie:

Ronde 1, 29 oktober 2017

– ’t Stokpaardje wint van Schaakvelden met 6-0 !!

Op zondag 19 oktober speelde ’t Stokpaardje zijn eerste wedstrijd tegen het team van Schaakvelden/Venlo. De wedstrijd begon voorspoedig. Na ruim een uur spelen boekte Ton Smeets de eerste overwinning, na een kwartier gevolgd door Wim Berden, die ook zijn partij met winst afsloot. Aan bord drie kwam Arie Schakel een pion achter, maar in het eindspel winst hij de kansen te keren en won alsnog. Daarna wist Peter Simonis aan bord éen zijn pion voorsprong ook in winst om te zetten. Frank van Hoogstraten, aan bord twee, won ook zijn partij. Als laatste wist ook Ton Cremers zijn tegenstander tot overgave te dwingen.
’t Stokpaardje wint de eerste wedstrijd dus met de maximale score van 6-0 !!

Voor de uitslagen klik hier.

Ronde 2, 26 november 2017
– ’t Stokpaardje heeft een bye en speelt vandaag niet

Ronde 3, 17 december 2017

– ’t Stokpaardje speelt gelijk tegen Blerick 4: 3-3

Op zondag 27 december speelde ’t Stokpaardje in Blerick tegen Blerick 4. Wil Lindelauf viel in op het zesde bord, omdat Arie Schakel helaas verhinderd was. Na ongeveer twee uur spelen boekte Ton Cremers aan het derde bord onze eerste overwinning, echter gevolgd door een verlies van Wil Lindelauf aan bord zes. We namen weer een voorsprong toen Wim Berden aan bord vier zijn partij (met veel geluk) won. De voorsprong werd vergroot naar 3-1 toen ook Frank van Hoogstraten aan bord twee zijn partij wist te winnen (na door het oog van de naald te zijn gekropen). Echter onze tegenstanders kwamen terug: eerst moest Ton Smeets aan bord vijf zijn koning omleggen, terwijl ook Peter Simonis aan bord éen blunderde in een overigens verloren stelling. Einduitslag: 3-3.

Voor de uitslagen klik hier.

Voor de stand klik hier.