3e Wim Berden Rapidtoernooi

– 3e Wim Berden Rapidtoernooi opnieuw zeer geslaagd!

 

Op zondag 21 december 2014 werd voor de derde maal het Wim Berden Rapidtoernooi gespeeld. Dit toernooi werd twee jaar bij gelegenheid van ons 40 jarig jubileum voor de eerste keer gehouden. Dit toernooi kreeg toen de naam van Wim Berden, die als enige de volle 40 jaar lid is. Hij is mede-oprichter van de club en is vorig jaar voor zijn vele verdiensten benoemd tot erelid.

Dit jaar telde het toernooi 36 deelnemers (8 meer dan vorig jaar) die in 9 groepen van 4 waren onderverdeeld. Voor iedere groep was een geldprijs van € 20 beschikbaar. Tegen half twaalf was de indeling bekend en opende onze voorzitter Peter Simonis het toernooi. Er werd gespeeld in een tempo van 45 minuten per persoon per partij, hetgeen een zeer prettig tempo bleek te zijn. Tussen de partijen door was er genoeg ruimte voor gezelligheid en een drankje en een hapje. Voor de catering niets dan lof. Ook de jeugd was goed vertegenwoordigd: uit België deden drie jeugdspelers mee, alle drie familie van elkaar. Het waren de broertjes Lev en Mikhail Katranov en hun zusje Alicia Katranova. Mikhail werd eerste in groep 9, terwijl Alicia tweede werd in groep 8 en Lev tweede in groep 7.

Na het spelen van de derde en laatste ronde werd de eindstand bekend gemaakt door Arie Schakel, onze wedstrijdleider. Wim Berden reikte de prijzen uit. De winnaars van de verschillende groepen waren:
groep 1: Gerrit de Wit
groep 2: Hans Leenders
groep 3: Hans Voogt
groep 4: Jos van Gend
groep 5: Hans Akkerboom
groep 6: Peter Mikkers
groep 7: Dré Reijnen
groep 8: Rob Haarsma
groep 9: Mikhail Katranov

We kunnen terugzien op een zeer gezellig en geslaagd toernooi. Peter bedankte alle deelnemers voor hun sportieve bijdrage. Tot slot wenste hij iedereen Prettige Feestdagen en sprak hij de hoop uit iedereen volgend jaar weer terug te zien.

Voor gedetailleerde uitslagen klik hier

Voor een fotoreportage klik hier