4e Wim Berden Rapidtoernooi

– 4e Wim Berden Rapidtoernooi 2015 opnieuw zeer geslaagd!

 

Op zondag 20 december werd voor de vierde maal het Wim Berden Rapidtoernooi gespeeld. Dit toernooi werd twee jaar geleden bij gelegenheid van ons 40 jarig jubileum voor de eerste keer gehouden. Dit toernooi kreeg toen de naam van Wim Berden, die als enige de volle 40 jaar lid is. Hij is mede-oprichter van de club en is in 2012 voor zijn vele verdiensten benoemd tot erelid.

Dit jaar telde het toernooi 28 deelnemers (8 minder dan vorig jaar) die in 7 groepen van 4 waren onderverdeeld. Voor iedere groep was een geldprijs van € 20 beschikbaar. Tegen half twaalf was de indeling bekend en opende onze voorzitter Peter Simonis het toernooi. Er werd gespeeld in een tempo van 45 minuten per persoon per partij. Tussen de partijen door was er genoeg ruimte voor gezelligheid en een drankje en een hapje. Voor de catering niets dan lof. De jongste deelnemer was Alexander Rutte: 9 jaar. Hij is een veelbelovend talent en deed al mee aan Europese en Wereldkampioenschappen in de leeftijdscategorie tot 10 jaar.

Na het spelen van de derde en laatste ronde werd de eindstand bekend gemaakt door Arie Schakel, onze wedstrijdleider. De winnaars van de verschillende groepen waren:

groep 1: Arthur Hendrickx
groep 2: Thijs Ickenroth
groep 3: Ton Cremers
groep 4: Peter Mikkers
groep 5: Har Vossen
groep 6: Günther Feketefoldi
groep 7: Inge Bisschops
Inge Bisschops leverde een bijzondere prestatie: zij was de enige deelnemer met de maximale score van 3 punten uit 3 wedstrijden!

We kunnen terugzien op een zeer gezellig en geslaagd toernooi. Peter bedankte alle deelnemers voor hun sportieve bijdrage. Tot slot wenste hij iedereen Prettige Feestdagen en sprak hij de hoop uit iedereen volgend jaar weer terug te zien.

Voor gedetailleerde uitslagen klik hier

Voor een fotoreportage klik hier