7e Wim Berden Toernooi

7e Wim Berden Rapidtoernooi

Op zondag 16 december werd het zevende Wim Berden Rapidtoernooi gespeeld. In totaal namen 24 schakers deel aan dit toernooi, waarvan 16 niet-stokpaardje leden. Er werd gespeeld in 6 groepen van ieder 4 schakers, met bescheiden geldprijzen als inzet. De eerste groep spelers, die met de hoogste rating, waren uitsluitend “externen”: Saul de Jongh, Arthur Hendrickx, Jan Broekhuis en Gerrit de Wit.  Er bevond zich dit jaar één Belgische speler in het gezelschap; Peter Brien die winnaar werd van groep 5. Jeugdspelers ontbraken dit jaar helaas.

Al met al kijken we terug op een geslaagd toernooi. Bij bijna alle groepen bleef het tot het allerlaatste moment spannend. In de 1e groep werd, met voor beiden nog maar 1 minuut op de klok,  Jan Broekhuis door Saul de Jongh in een houdgreep gelegd, met als gevolg dat Jan verloor en Saul met de groepswinst naar huis kon gaan. Saul speelde dit jaar voor het eerst het Wim Berden toernooi. Zijn drie tegenstanders waren in vroeger jaren al een keer eerder winnaar van de 1e groep.

Verrassend was ook de winst van Luc Sol in groep 3. Luc speelde voor het eerst in 2016 in groep 5 en werd daar winnaar. In 2017 speelde hij in groep 4 en werd eveneens winnaar van die groep. Nu dus wederom winnaar van zijn groep. Wie weet wat hij volgend jaar (in groep 2?) voor mekaar krijgt.

In groep 6 was Peter Hernaamt niet opgewassen tegen het geweld van de schaak-clan van “familie Meurs-Bisschops-Lemmens”. Rob Lemmens, zoon van Inge Bisschops, ging met maar liefst 3 uit 3, met de prijs naar huis. Of dit allemaal eerlijk gegaan is…………? Tja!

Hieronder de uitslagen van de 6 groepen:

Groep 1: Saul de Jongh 3,0 Gerrit de Wit 1,5 Jan Broekhuis 1,0 Arthur Hendrickx 0,5

Groep 2: Peter Simonis 2,0 Arie Schakel 1,5 Thijs Ickenroth 1,5, Wim Berden 1,0

Groep 3: Luc Sol 2,5 Ton Montforts 2,0 Thieu van Pol 1,5, Frank van Hoogstraten 0,0

Groep 4: Jo Schreinemacher 2,5 Dré Reijnen 1,5 Wil Meijs 1,0 Ton Cremers 1,0

Groep 5: Peter Brien 2,0 Ben Kusters 2,0 Wim de Louw 1,0 Ton Smeets 1,0

Groep 6: Rob Lemmens 3,0 Peter Hernaamt 2,0 Inge Bisschops 0,5 Johan Meurs 0,5

Voor de fotoreportage klik hier