Nieuws

– Interne Competitie – 2023/204 – Cyclus 1 – Ronde 2

Donderdag 14 september speelden we de 2e ronde van de interne competitie. Met 14 spelers een mooie opkomst! Alleen de partij tussen Dawid en Frank leidde tot een snelle afloop waarbij Dawid zijn verlies van vorige week goed maakte door Frank mat te zetten. Aan de andere borden werd langer gestreden. Thieu won van Ed en Peter overspeelde Arie. Inge, die haar spel de laatste tijd merkbaar sterk verbetert, speelde een hele goede partij tegen Paul en accepteerde een welverdiende remise. Wim won van Twan in een toch wel zeer chaotisch spel waarbij er op eerste gezicht toch behoorlijk wat kansen voor beide kanten waren. Rinus speelde tegen Johan en overwoog voorzichtig elke zet welke klaarblijkelijk z’n vruchten afwierp door, na een lange partij, met de winst naar huis te mogen gaan.

Meer heeft de wedstrijdleider niet mentaal kunnen noteren over de avond aangezien hijzelf in worsteling lag met Max, die een uitzonderlijk goed spel speelde met, volgens de computer, geen fouten, slechts enkele in-accuraatheden. Door een technische fout is de live-stream nooit tot stand gekomen en zal de partij op een later moment hier gelinkt worden.

Max gaat met winst nu aan kop samen met Peter!

Stand en uitslagen zijn hier terug te vinden:

Stand en uitslagen

 

Onze schaakclub doet mee met de RABO Clubactie. Heb je een bankrekening bij de RABO bank en ben je lid? Dan kun je nu tijdens deze RABO Clubactie je stem uitbrengen op SV ’t Stokpaardje. De hoogte van het uit te keren bedrag hangt af van het aantal uitgebrachte stemmen. Ga nu naar https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen en STEM!! En vraag je familieleden, vrienden en kennissen hetzelfde te doen.  Ben je nog geen lid? Registreer je dan gratis via de Rabo App.

 

– Werving 10e Wim Berden Rapid Toernooi

De werving voor bovengenoemd is weer van start gegaan. Dit toernooi is voor leden van onze vereniging gratis. Hoewel we er van uitgaan dat al onze leden meedoen is het toch goed je aan te melden. Voor meer informatie klik op de flyer.

 

– Besluiten Algemene Ledenvergadering van 31-08-2023

1. Interne competitie zal weer bestaan uit 3 cycli van 8 rondes.
2. Externe competitie: Stokpaardje zal 1 team inschrijven in de 3e klasse van de LiSB.
3. Het 10e Wim Berden Rapid Toernooi zal weer een open toernooi zijn verdeeld in 6 rondes gespreid over de maanden oktober t/m april.
4. De kascommissie bracht een positief rapport uit waarop het bestuur décharge is verleend.
5. De nieuwe kascommissie zal bestaan uit Bradley Bakker en Wim Berden met Paul Roeland als reserve.
6. Wedstrijdleider Peter Simonis heeft te kennen gegeven te stoppen. Daarop is Bradley Bakker bereid gevonden de functie van wedstrijdleider interne competitie op zich te nemen. Arie Schakel zal functioneren als wedstrijdleider externe competitie. De organisatie van het Wim Berden Rapid Toernooi zal Wim zelf op zich nemen.
7. De contributie voor LiSB leden wordt verhoogd naar € 90 per jaar. Niet LiSB leden betalen € 60 per jaar. Graag voldoen vóór 1 oktober.

Download hier de volledige notulen.

 

– Interne Competitie – 2023/204 – Cyclus 1 – Ronde 1

De kop is er af en de eerste speelronde van de interne competitie van het nieuwe seizoen zit er alweer op! Het was fijn om iedereen weer te zien en om weer eens lekker te kunnen schaken. Ook Dawid, die we vanwege zijn werk lang niet hebben mogen zien op de club, was weer van de partij. Hij had direct een heel lastige tegenstander en moest deze ronde zijn meerdere bekennen aan Max. Inge bood ondanks een foutje in de opening flinke weerstand tegen Thijs maar kwam uiteindelijk een stuk achter te staan en verloor. Peter liep tegen Frank met de winst weg en Johan en Thieu kwamen remise overeen ondanks dat Johan een loper meer had. Johan zag geen manier om de vastgezette en goed verdedigde stelling van Thieu te doorbreken. Ton moest aantreden tegen Bradley. De opening ging goed totdat Ton een penning plaatste die tactisch niet kon en kwam daardoor een stuk achter te staan en verloor.

In de schijnwerpers stond de partij van Paul tegen Ed. De partij werd gelivestreamed naar lichess.org en kan daar dan ook worden nagespeeld en geanalyseerd. Paul zette zijn nieuw verworven opening van het London systeem in maar wist niet aan te passen op het tegenspel van Ed. Beide kanten hadden kansen maar uiteindelijk liet Paul een aftrekschaak toe met de pion waardoor de partij verloren was en Ed met de winst naar huis mocht.

Stand en uitslagen zijn hier terug te vinden:

Stand en uitslagen

– Persbericht: Schaakcafé in Maasbracht

Schaakvereniging ’t Stokpaardje heeft Grand Café Aemilius bereid gevonden te fungeren als Schaakcafé in Maasbracht. Voor meer informatie zie het persbericht en de flyer.