Nieuws

– Interne Competitie – 2023-2024 – Cyclus 3

Op donderdag 21 maart zijn we begonnen aan de derde cyclus van 8 ronden van onze interne competitie.

Stand en uitslagen zijn hieronder terug te vinden:

Stand en uitslagen cyclus 3

Stand en uitslagen cyclus 2

Stand en uitslagen cyclus 1

– Externe Competitie

– Ronde 5, zondag 14 april 2024
EWS – ’t Stokpaardje 1 – 3

Op zondag 14 april speelden we uit tegen EWS uit Weert. Ons team bestond ditmaal uit Max Pedchenko, Peter Simonis, Wim Berden en Frank van Hoogstraten. Hoewel onze tegenstanders tot nog toe niet goed presteerden in deze competitie, blijft onderschatting een gevaar. Zo moest Wim al ras twee lichte stukken inleveren voor een toren. Ook Peter kwam niet goed uit de opening. Door de gesloten stelling kreeg hij zijn stukken niet ontwikkeld. Gelukkig ging het Frank voorspoedig en wist hij als eerste de overwinning binnen te slepen. Een klein uurtje later wist Wim zijn partij toch nog remise te houden. Ook Peter kon afwikkelen naar een eindspel met een pion minder maar met ongelijke lopers, met remise als resultaat. Bleef over Max die met wit nog bijna alle stukken op het bord had staan. Zijn stelling was echter beter en toen zijn tegenstander een valletje over het hoofd zag was mat niet meer te vermijden, een fraaie overwinning van Max! Einstand 3-1 in het voordeel van ’t Stokpaardje.

Weer een fraaie en ruime overwinning, de vijfde op rij. Wij voeren nu de ranglijst aan met 10 matchpunten en 17½ bordpunten. Maar we moeten nog spelen tegen de nummers 2 en 3 van de ranglijst, dus het blijft spannend!

Voor uitslagen en stand klik hier

– Thieu van Pol winnaar 10e Wim Berden Rapidtoernooi !

Op donderdag 4 april werd de zesde en laatste ronde van drie partijen gespeeld van het 10e Wim Berden Rapidtoernooi. Doordat 10 van de 26 deelnemers zich hadden afgemeld konden slechts 2 van de 3 ronden worden ingedeeld en was de  stand na ronde 17 tevens de einduitslag. Het bleef tot het allerlaatste moment onzeker wie dit toernooi als winnaar zou afsluiten. Na afloop maakte de wedstrijdleider Wim Berden de uitslag bekend, waarbij de voorzitter de prijzen uitreikte.
Gelijk op de derde plaats eindigden Aaron de Koning en Rob Haarsma. Doordat Aaron de onderlinge partij had gewonnen werd hem de derde prijs uitgereikt. Op de eerste plaats eindigden Theo van Pol en Michel Franssen. Ook hier gaf de onderlinge partij de doorslag en ontving Michel de tweede prijs en Thieu de eerste prijs met certificaat zoals op de foto’s te zien is.

De voorzitter sprak op het eind nog een dankwoordje uit en hoopte iedereen het volgend jaar weer terug te zien.

Uitslagen

De derde prijs ging naar Aaron de Koning (l.)

Michel Franssen (l.) ontving de 2e prijs

De winnaar Thieu van Pol (l.) met Arie Schakel en Wim Berden

De drie prijswinnaars Michel Franssen (2e prijs), Thieu van Pol (1e prijs) en Aaron de Koning (3e prijs)

– Schaakinstructie

Op donderdag 23 november was er door onze wedstrijdleider intern een instructieavond georganiseerd. Onderwerp was een zij-variant van de London-opening. Na het speelplan met de bijbehorende dreigingen te hebben uitgelegd werden er twee 10-minuten partijtjes gespeeld, éen keer met wit, de andere keer met zwart. De leden die deze instructie hebben gemist zullen moeten oppassen!

– Interne Rapid Toernooi

Op donderdag 12 oktober zijn we gestart met onze interne rapid competitie.

Voor de stand en ronde-uitslagen klik hier.

– Persbericht: Schaakcafé in Maasbracht

Schaakvereniging ’t Stokpaardje heeft Grand Café Aemilius bereid gevonden te fungeren als Schaakcafé in Maasbracht. Voor meer informatie zie het persbericht en de flyer.